torstai 7. toukokuuta 2009

Annantalo

Annantalo tarjoaa taidekasvatusta erityisesti kuva-, sana- ja teatteritaiteessa ja järjestää näyttelyitä ja tanssi- ja teatteriesityksiä. Annantalo tekee yhteistyötä koulujen kanssa sekä tarjoaa kouluille ja päiväkodeille ilmaista taideopetusta ja toteuttaa kokeellisia erityisprojekteja taidekasvatuksen ”laboratoriona”. Annantalo on asettanut tehtäväkseen luoda suotuisa ilmapiiri ja edellytykset lapsille ja nuorille taiteen ja kulttuurin tekemiseen, kokemiseen ja näkemiseen.

Taikalamppu-toiminta kytkeytyy osaksi monipuolista ja perinteitä omaavaa kulttuuritoimintaa. Se keskittyy mm. koulujen kulttuurikurssi-toimintaan ja taidekasvatuksen yhteistyöseminaarien järjestämiseen. Lapsista ja nuorista toiminta painottuu yläkoulu- ja lukioikäisiin sekä enenevässä määrin myös alle kouluikäisiin. Käytännössä taikalamppuvaroin resursoitu toiminta kytkeytyy muuhun Annantalon toimintaan, mikä onkin sekä perusteltua että hyödyllistä kehittämistyön kannalta. Tästä syystä Taikalamppu-toimintaa ei voi tarkastella täysin erillisenä muusta toiminnasta.

Opetusministeriön taikalamppurahoitus kohdistuu Annantalon työssä erityisesti internet-pohjaisten palvelujen kehittämiseen, kulttuurikursseihin, näyttämötaiteen kehittämiseen yhteistyössä Hämeenlinnan kanssa, sanataiteen kehittämiseen yhteistyössä Oulun kanssa ja ruotsinkieliseen lastenkulttuuritoimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti