torstai 7. toukokuuta 2009

ARX

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX on taiteen tekijöiden ja kokijoiden yhteinen tukikohta Hämeenlinnan Verkatehtaalla. ARX on myös hämeenlinnalaisten lastenkulttuurin tekijöiden ja toimijoiden laaja verkosto. ARX on toiminut Taikalamppu-verkostossa vuodesta 2003 lukien.
Tilat antavat hyvät puitteet sekä verkostomaiselle yhteistoiminnalle että käytännön toiminnalle lasten ja nuorten kulttuurin parissa.

ARXin työn myötä lapset ja nuoret voivat osallistua työpajoihin, näyttelyihin, esityksiin, tapahtumiin ja moniin muihin toiminnan muotoihin. Galleria ARX esittelee nykytaiteen uutuuksia. ARXin toiminnassa on kokeiltu uudenlaisia lastenkulttuurin ja taide­kasvatuksen menetelmiä. Kehittämishankkeiden myötä lastenkulttuuria ja taidekasvatusta on viety lähiöihin, kouluihin, päivähoitoon sekä lasten iltapäivätoimintaan ja vapaa-aikaan. Opittuja asioita on levitetty aktiivisesti seminaarien, koulutustapahtumien ja tiedotuksen avulla.

ARX:in vastuualueina Taikalamppuverkostossa ovat festivaalien ja tapahtumien, esitystoiminnan, näyttämötaiteen ja sirkustaiteen valtakunnallinen kehittäminen, minkä lisäksi ARX vastaa verkoston hallinnosta ja tiedottamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti