torstai 7. toukokuuta 2009

Kulttuuriaitta

Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta on usean kunnan (Jyväskylä, Muurame, Hankasalmi, Laukaa, Petäjävesi, Toivakka, Uurainen) alueella toimiva verkosto. Kulttuuriaitan ohjelmasta löytyy eri taiteenaloihin liittyviä työpajoja, kerhoja ja tapahtumia sekä täydennyskoulutusta. Kulttuuriaitan työpajat tuovat taidekasvatuksen näkökulman ja uusia virikkeitä kasvatustyön arkeen. Niistä osa on suunniteltu koulujen opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin tai tiettyyn oppiaineeseen liitettäväksi.

Koulut ja päiväkodit voivat itsekin ehdottaa haluamaansa taiteenlajia ja suunnitella työpajan yhdessä taitelijoiden kanssa. Tapahtumia ja työpajoja on myös koti- ja perhepäivähoidossa oleville lapsille sekä perheille ja vapaa-aikaan. Kulttuuriaitta järjestää myös taidekasvatukseen liittyvää täydennyskoulutusta lasten ja nuorten kanssa työtä tekeville aikuisille. Koulutuksen tarkoitus on antaa ideoita ja rohkaisua taidekasvatuksen keinojen käyttöön omassa työssä.

Taikalamppuverkoston puitteissa opetusministeriö on antanut Kulttuuriaitan tehtäväksi monitaiteisen taidekasvatuksen kehittämisen sekä lastenkulttuurin tutkimuksen ja alan argumentoinnin kehittämisen. Kulttuuriaitalla ei ole toimintaansa varten erikseen taloa, vaan työpajat, kerhot ja tapahtumat toteutetaan lähinnä kouluissa, päiväkodeissa ja taidelaitosten tiloissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti