torstai 7. toukokuuta 2009

Kulttuuritalo Valve

Kulttuuritalo Valve on kulttuurikeskus, jonka toimintaa ovat lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen suunnattu toiminta: kerhot, työpajat ja monet muut tapahtumat. Niitä ovat työstämässä myös Valveen elokuvakoulu ja  Valveen sanataidekoulu. Valveen tehtävä on tarjota palveluja ja toimintaresursseja erilaisille kulttuuritoimijoille sekä kehittää lasten ja nuorten kulttuuria.

Valveen lastenkulttuuri on ollut vuodesta 2003 lähtien osa lastenkulttuurikeskusten valtakunnallista taikalamppuverkostoa. Se vastaa osaltaan sanataide- ja elokuvakasvatuksen kehittämisestä Suomessa sekä luo edellytyksiä koulujen ja kulttuuritoimijoiden välille. Valveen sanataidekoulussa ja elokuvakoulussa tarjotaan lapsille, nuorille ja koko perheelle taidekasvatusta sekä koulutusta lasten ja nuorten kanssa työskenteleville aikuisille. Valveella järjestetään myös arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen sekä muotoilu- ja käsityökasvatuksen kerhotoimintaa. Lastenkulttuurilla on säännöllistä yhteistyötä Oulun opetus-, sosiaali- ja terveys- ja nuorisotoimen sekä ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa.

Opetusministeriö on antanut Valveelle tuen käyttöä ajatellen tehtäväksi erityisesti kehittää sanataidetta, elokuvataidetta ja taidekasvatuksen kehittämisen yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti