torstai 7. toukokuuta 2009

Lastenkulttuurikeskus Lastu

Lastenkulttuurikeskus Lastun taustayhteisö on Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu ry. Vuonna 1993 perustettu yhdistys ylläpitää taidekoulua ja rakennusalan toimintakeskusta sekä toimii taustayhteisönä lastenkulttuurikeskukselle Lapinlahdella. Lastu ry:n toiminnan ajan eli vuodesta 1993 alkaen kehitetty niin sanottua Lapinlahden mallia, jonka tavoitteena on ollut sitoa paikalliset toimijat (arkkitehtuurin) taiteen perusopetusta täydentävään arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikasvatukseen kattaen sekä lapset että aikuiset.

Lastun tavoitteena on tukea ja kehittää arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikasvatusta sekä edistää rakennetun kulttuuriperinnön arvostusta, ymmärtämistä ja vaalimista. Lastu tarjoaa lapsille ja nuorille mm. taide- ja ympäristökasvatukseen liittyviä työpajoja, leirikouluja, näyttelyjä, tapahtumia ja kesäisiä rakennusleirejä. Lastun erityisosaamista on arkkitehtuurikasvatus, jossa korostuu kulttuuriperintökasvatuksen näkökulma. Myös ympäristökasvatus, erityisesti rakennetusta ympäristöstä huolehtiminen ja sen suojelu ovat toiminnassa hyvin esillä.

Lastun toimialue ulottuu Ylä-Savon ja Pohjois-Savoon (23 kuntaa) ja ohuemmin aina Varkauden seutukunnalle saakka. Lastu on onnistunut hyvin verkottamaan Pohjois-Savon lastenkulttuuritoimijoita ja tuomaan lastenkulttuuria esiin osana kulttuuri- ja opetuspalveluita.

Lastun erityistehtävät verkostossa ovat näyttelytoiminnan, rakennustaiteen ja muotoilun sekä pohjoissavolaisen lastenkulttuuriverkoston kehittäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti