maanantai 27. heinäkuuta 2009

Lukuohje 27.7.2009

Pyrin alla olevissa kappaleissa alustamaan syksyn kirikierrosta kohti Taikalamppu-verkoston yleisstrategian ensimmäistä versiota. Aluksi teen tiiviin summauksen tämän hetken tilaan (toimintaympäristö) ja käytän hetken verkosto-käsitteen avaamiseen. Oletan, että Taikalamppu-verkosto haluaa olla enemmän kuin itsenäisten toimijoiden liittouma.

Verkosto ja strategia tulee nähdä elävinä ja muuttuvina prosesseina ja tällöin tärkeimmiksi toimintaa ohjaaviksi asioiksi nousevat ymmärrys omasta ydinosaamisesta ja tehtävästä osana koko verkostoa sekä yhdessä määritetyt toiminnan tavoitteet. Verkoston yleisstrategia määrittelee toiminnan tavoitteet valtakunnan tasolla ja verkoston position opetusministeriön ja vaihtelevien alueellisten hallintojärjestelyjen välillä. Toiminnan tavoitteet linkittyvät käsittääkseni aina lasten ja nuorten kautta; heidän kulttuuriharrastamisen mahdollisuuksien parantamiseen. Lasten ja nuorten - verkoston asiakkaiden - asemaa verkostossa kannattanee myös pohtia. Eli missä määrin tuotetaan lastenkulttuuria ja mahdollistetaan toteuttamaan lasten kulttuuria.

Alustus on jaettu osiin, jotta kommentointi ja sen seuraaminen olisi helpompaa. Kommentoinnin, kyselyn ja tekstin täydentämisen voi aloittaa välittömästi ja jatkaa elokuun 14. päivään asti. Viikoille 34-36 olemme suunnitelleet pientä verkossa toteutettavaa ryhmätyöskentelyä ja näiden molempien osien koonti on Vaasan tapaamisen yhteydessä 11.9. Sen verran olen hidas pohtimaan ja kirjoittamaan, että kommentoin varmaankin myös itse itseäni - ehkä jopa kyseenalaistan kirjoittamaani! Ja lisää on vielä tulossa muutenkin. Olen poissa tietoliikenneyhteyksistä 2.-9.8. jolloin mittailen irlantilaisia vaelluspolkuja.

Sana on vapaa (ja laitteet liikkumaan on pantu Meitä varten)
Ilkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti