torstai 7. toukokuuta 2009

Louhimo

Louhimo on Seinäjoen seutukunnan lasten ja nuorten rytmimusiikkiverkosto, jonka tavoitteena on antaa kaikille lapsille ja nuorille hyviä kokemuksia musiikista ja kehittää yhtenäinen kasvu-ura innokkaille soittajille ja bändeille alkeista aina ammattiin saakka.


Louhimon ohjaavassa tausta-ajattelussa on tärkeää, että taidekasvatuksen avulla lapset voivat oppia selviytymään uusissa tilanteissa, luomaan jotain uutta ja saamaan onnistumisen kokemuksia. Rytmimusiikin avulla voidaan tarjota kulttuurikokemuksia lapsille ja nuorille, jotka eivät ole ehkä kiinnostuneet taiteen ydinlajeista. Tekemällä itse ja kokeilemalla he oppivat ymmärtämään kulttuuria myös yleisönä. Esteettiset elämykset ja kokemuksen toiminnan piirissä voivat olla eheyttämässä ihmisen persoonallisuutta läpi elämän. Tavoitteena on antaa kaikille lapsille ja nuorille hyviä kokemuksia musiikista ja kehittää yhtenäinen kasvu-ura innokkaille soittajille ja yksittäisille bändeille alkeista liikkeelle lähtien. Toiminta voi johtaa aikanaan jopa maisteritutkintoon.


Louhimon tehtävänä on Taikalamppu-verkostossa kehittää säveltaidetta painopisteenä rytmimusiikki ja lastenkulttuurikeskusten kehittäminen paikallisesti ja alueellisesti. Säveltaiteeseen liittyy musiikinopetuksen tukeminen ja edistäminen yleissivistävässä opetuksessa ja taiteen perusopetuksessa. Lastenkulttuuritoiminnan tukemisessa on tärkeää lastenkulttuurityön edistäminen kunnissa ohjelmatasolla, toiminnallisesti ja rahoituksen avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti